Parhaat latausasemat vertailu 2022

paras latausasema vuonna 2022?

Usein törmäämme kysymykseen "Missähän sähköauton latausasemassa on tällä hetkellä kaikki ne ominaisuudet, joita ihmiset kaipaavat?". Kysymys on relevantti eikä lyhyen tutkimuksemme perusteella kattavaa latausasemavertailua löytynyt. Päätimme ryhtyä tuumasta toimeen ja valita markkinoilta mielestämme neljä suosituinta premium-latausasemaa vertailuun. Vertailtavien latausasemien valintaa tukivat asiakkaiden palaute ja erinäiset myyntitilastot. 


Testit ovat nyt saatu päätökseen ja vertailun tulokset ovat valmiina. Mikä on paras Suomessa myytävistä latausasemista sähköautolle? Missä latausasemassa on kaikki tarvittavat ominaisuudet samassa paketissa? Lue artikkeli, niin pääset jyvälle. 


Nyt on aika vertailla parhaita Suomessa myytäviä hybridi- ja sähköautojen latausasemia kotiin. Mikä latausasema keräsi eniten kiitosta ja mistä löytyvät suurimmat puutteet? Lue vertailu alta.

Testatut latausasemat

Latausasema vertailu

Easee Home latausasema

Latausasema vertailu

teltocharge latausasema

Latausasema vertailu

wallbox pulsar plus latausasema

Latausasema vertailu

walle latausasema

Easee Home - Norjalaista älyä ja tyylikkyyttä pienessä paketissa


Aloitetaan testilaitteiden esittely vuonojen ja vuoristojen naapurimaamme Norjan latausasemalla: Easee Homella. Easee yhtiö aloitti toimintansa vain neljä vuotta sitten ja tähtäimen päässä oli toteuttaa pallon älykkäin latausasema. Täytyy todeta, että lähelle on päästy. Easee Home latausaseman sovelluksessa on monipuoliset ominaisuudet peruskäyttäjälle, eikä asentajaa olla unohdettu. Sovelluksella voidaan säätää tehoa, ajastaa lataus, asettaa staattinen kuormanhallinta, seurata latausmääriä ja tehdä niistä raportti. Easeen ulkonäkö on mietitty tarkkaan aina laturista pakkauksen manuaaliin saakka. Käyttö- ja asennusohjeet ovat tarkkaan mietityt videoideen kaikkineen. Latausasema on erittäin kevyt ja pienempi kuin alkuun olisi kuvitellut. 


Olisimme halunneet laitteen mukaan latauskaapelin. Easee suosittelee lataajia käyttämään auton mukana tullutta latauskaapelia, mutta kokemuksen mukaan sitä tarvitaan enemmän julkisia latauspisteitä varten ja on parempi, jos laitteessa on kaapeli valmiiksi kiinni. Easee Home lisätarvikkeena löytyy mahdollisuus dynaamiseen kuormanhallintaan. Kuormanhallinta voisi olla helpomminkin toteutettu, mutta tämä johtuu pitkälti Suomen omista rajoitteista. Norjassa Easee Home voidaan kytkeä suoraan sähkölaitoksen mittariin. Suomessa tämä ei ole sallittua, vaan väliin joudutaan asentamaan erillinen mittari. Laitteen mukana saisi tulla pari RFID-korttia tunnistautumista varten.


Latausasema kaapeleineen kustantaa noin 1029€. Dynaamiselle kuormanhallinnalle tulee lisähintaa 350€.


+ Tyylikäs ulkonäkö

+ Kevyt

+ Hyvä sovellus

+ Helppo asentaa (pl. dynaaminen kuormanhallinta)

- Ei latauskaapelia mukana

- Ei RFIDtä mukana


TeltoCharge - Yllättävää laatua Liettuasta


Liettulainen telekommunikaatio- ja elektroniikkavalmistaja Teltonika ei ole ehkä Suomessa kovin tunnettu, mutta vuonna 1998 perustettu yritys työllistää Baltiassa yli 2000 työntekijää ja on Euroopan johtava IoT-laitevalmistaja. Teltonikan visiona oli valmistaa "helppokäyttöinen, korkealaatuinen ja muokattava" latausasema. Näiden pohjalta syntyi TeltoCharge. Korkea laatuvaikutelma ja helppokäyttöisyys alkavat jo tuotelaatikon aukaisusta. Easeen verrattuna latausasema on kookkaampi, eikä siitä tule muovinen vaan jämäkkä vaikutelma. Laatikosta löytyvä QR-koodi ohjaa asentajan applikaation ja asennusohjeiden pariin. Pari RFID-tunnistuskorttia on valmiiksi mukana. Latausasema on helppo kytkeä ja asentaja säätää sovelluksesta kodin sähköliittymälle sopivat asetukset, ns. staattisen kuormanhallinnan. Latausasema tukee myös dynaamista kuormanhallintaa, jolloin kodin sähkönsyöttöön asennettavasta erillisestä älymittarista annetaan tietoa latausasemalle, jonka perusteella latausasema optimoi lataustehoa. 


Latausaseman mukana tulee pitkä 5 metrinen Type-2 latauskaapeli. Latauskaapelin koukku uupuu, joten sellainen on hankittava erikseen. Mukana tulevat RFID-kortit helpottavat latausaseman käyttöä kun asemaa voi käyttää ilman mobiilisovellusta, eivätkä tuntemattomat henkilöt pääse lataamaan. 


Latausasema kaapeleineen kustantaa noin 890€. Dynaamiselle kuormanhallinnalle tulee lisähintaa 100€.


+ Laadukkaan tuntuinen ulkoa ja sisältä, 3v takuu

+ Helppo asentaa ja käyttää

+ Pitkä latauskaapeli valmiiksi laitteessa

+ RFID-tunnistuskortit

- Latauskaapelin seinäkoukku uupuu


Wallbox Pulsar Plus - Vertailun pienin laturi


Samassa sarjassa painivien latureiden joukosta Wallbox Pulsar Plus erottuu edukseen innovatiivisella LED-tilarengastuksella ja toimivallamobiilisovelluksella.


Latauskokemus on miellyttävä ja laturin pieni koko yllättää. Se on yksi pienimmistä kotilatureista, joita markkinoilta löytyy. Pienuudesta huolimatta laite on täynnä laadukasta komponenttia, ja saat vakiona 5 metrinkaapelin. Sovelluksen avulla voit suunnitella latausajat, ja latausasemassa onPower Boost -tila, joka mahdollistaalisähintaan dynaamisen kuormanhallinnan.


Huonot puolet? Latausasemaa myydään vain kaapelin kanssa, eikäsovellus ole parhaasta päästä. Latauskaapeli vaikuttaa jättimäiseltä laitteeseen nähden. Wallbox Pulsar Plus on yksinkertainen asennettava ja asennus kestää asennuskohteesta riippuen yhdestä kolmeen tuntiin. Vaikka Wallboxin LED-rengas on hyödyllinen, sitä ei voi himmentää tai sammuttaa latauksen ajaksi. Tästä voi olla haittaa mikäli makuuhuoneen ikkuna sattuu olemaan latausaseman suuntaan – ellet kaipaa ylimääräistä yövaloa.


Latausasema kaapeleineen kustantaa 890€. Dynaamiselle kuormanhallinnalle tulee lisähintaa 230€. 


+ Helppo asentaa ja käyttää

+ Latauskaapeli tulee mukana

+ Latauspistokkeen teline mukana

- Ei RFID-kortteja

- Wallboxin asiakaspalvelu on hidas reagoimaan

Wallbox Pulsar Plus latausasema vertailu

WALLe latausasema vertailu

WALLe - Jykevä kotimainen latausasema


Tämän latausasema vertailun viimeinen testattava on raisiolaisen Trafomicin valmistama WALLe latausasema. Wallen ulkokuori on kovin karu, ja siten suomalaiseen säähän erinomainen. Ulkokuori on terästä ja latausasema tuntuu painavalle. Ensimmäinen tuntuma on, että laite on hyvin kestävä. Asennus seinälle on simppeli ja kestää vain hetken. Wallea myydään voimavirtapistotulpalla ja ilman, jolloin vaaditaan sähköasentajan suorittama asennus. Latausaseman kyljessä on tehonsäätönamiskat 8A tai 16A teholle. Lisämaksusta tuotteen sivulta löytyy myös MID-hyväksytty energiamittari. Kaikki Wallet toimitetaan vähintään 5 metrisellä Type-2 kaapelilla.


Mobiilisovelluksen uupuminen on Wallen suurin puute. Laitetta ei voi ohjata etänä tai latausta ajastaa vaikkapa yösähkön hyödyntämiseksi. Energianmittaus ei ole mahdollista perusmallissa, vaan se tulee lisähintaan. Staattista kuormanhallintaa ei ole, ja dynaaminen kuormanhallinta myydään erikseen.


Latausasema kaapeleineen kustantaa noin 790€. Energianmittauksesta ja dynaamisesta kuormanhallinnasta tulee lisähintaa 900€, mikä tekee latausasemasta vertailun kalleimman.


+ Jykevä ulkokuori

+ Integroitu kaapelikoukku

+ Asentajaa ei välttämättä tarvita mikäli valitsee voimavirtapistotulppamallin

- Mobiilisovellus uupuu ja paljon ominaisuuksia jää hyödyntämättä

- Hinta energiamittarin ja kuormanhallinnan kanssa


PARHAAT LATAUSASEMAT - VERTAILUTAULUKKO 2022

OminaisuusEasee HomeTeltoChargeWallbox Pulsar PlusWALLe
LatauskaapeliEiKylläKylläKyllä
MobiilisovellusKylläKylläKylläEi
Dynaaminen kuormanhallintaTukee, ostettava erikseenTukee, ostettava erikseenTukee, ostettava erikseenTukee, ostettava erikseen
Latauksen ajastusSovelluksellaSovelluksellaSovelluksellaEi
LatausraporttiSovelluksellaSovelluksellaSovelluksellaEi
RFIDTukee, ostettava erikseenKylläTukee, ostettava erikseenEi
Hinta849€890€890€790€

Autamme kaikissa kysymyksissä

  • Askarruttaako jokin? - kysy meiltä 😊

  • Sinun ei tarvitse olla sähköinsinööri ja autamme matalalla kynnyksellä kaikissa kysymyksissä!
  • Asiakaspalvelu on auki arkisin klo 10-15 puhelimessa, chatissa ja sähköpostilla.

Taneli - Nordic Plugin asiakaspalvelu