Sähköauton latausasema Yritykselle

PARAS LATAUSASEMA yritykselle

Sähköautoilun suosio kasvaa melkoista vauhtia ja useiden arvioiden mukaan vuoteen 2030 mennessä joka neljäs auto maassamme olisi sähköauto. Kaikki nuo autot tarvitsevat virtaa kulkeakseen, ja siksi lataamisen tarve lisääntyy myös yrityksien pysäköintialueilla. Latausmahdollisuutta yrityksesi pysäköintialueella arvostavat työntekijöiden lisäksi myös asiakkaat ja vierailijat - tulevaisuudessa tämä on myös suuri valtti rekrytoinnissa. Tulevaisuuden tarpeiden lisäksi edistät myös ympäristöystävällistä liikkumista ja vastuullisuutta, kun hankit latausasemat yrityksen pihamaalle. 

Sähköautoa on luontevinta ladata siellä missä se on pitkään paikoillaan, kuten kotona tai työpaikalla. Nordic Plugin kautta saat latausaseman myös yrityksesi käyttöön. Kirjoitimme tämän tekstin sinulle, jotta voisit oppia aiheesta lisää ja valita oikean latausaseman yrityksellesi. Lataaminen on työntekijöille verovapaa etu ainakin vuoteen 2025 mennessä. Muista myös hyödyntää latausasemiin saatava yritysavustus, josta voit lukea lisää alta.

MIKSI KIINTEÄ LATAUSASEMA YRITYKSELLE?

Useimpien sähköautojen ja lataushybridien mukana toimitetaan ns. suko-laturi, minkä voi kiinnittää normaaliin pistorasiaan. Tämä on useimmille se tutuin tapa ladata autoa myös töissä käydessä. Kiinteällä latausasemalla on kuitenkin selviä etuja pistorasialataamiseen verrattuna.


Turvallisuus. Pistorasiasta lataaminen jatkuvalla yli 8A teholla ei ole suositeltua ja voi aiheuttaa vanhassa rasiassa kuumentumista ja tulipaloriskin. Et varmaan jättäisi sähkögrilliäkään valvomatta päälle 12 tunnin ajaksi.


Latausteho. 8A virta tarkoittaa 1,8kW lataustehoa. Toisin sanoen 100 kilometriä 12 tunnin aikana. Kiinteällä 11kW latausasemalla auton akkuun saa 60-100km kahdessa tunnissa.

Käyttäjien tunnistaminen ja raportointi. Suko-laturi ei mahdollista lataajien tunnistamista tai riittäviä kuukausittaisia kwh-raportteja. Suko-laturit eivät myöskään ole yritysavustuksen piirissä.

Kuinka tehokas latausasema yritykselle voidaan asentaa?

Lähtökohtaisesti latausasemia voidaan asentaa 1.8 - 22kW tehoisina. Yritykselle sopivasta latausjärjestelmästä tehdään suunnitelma. Saat suurimman hyödyn, kun selvität etukäteen kiinteistön sähköliittymän pääsulakekoon, sähköliittymän huipputehon viimeisen 12 kuukauden ajalta, teho- sekä autopaikkojen lukumäärän ja nousujohdon tyypin. Saat kaikki edellämainitut tiedot sähköverkkoyhtiöltäsi.

Kuormanhallinta yritykselle

Arvioiden mukaan yli 80% yrityksistä tarvitsee kuormanhallinnallisen latausjärjestelmän. Tälle on ihan selkeä syy: yritysten sähköliittymien koko on rajallinen ja kun useampi latausasema asennetaan samaan verkkoon, niin verkon kapasiteetti on koetuksella. Kuormanhallinta monitoroi kiinteistön sähköverkkoa ja  mahdollistaa suurimman virran käyttämisen aina, kun kiinteistössä on virtaa vapaana. 

Sopiva latausasema yritykselle

TULOSSA SYKSYLLÄ 2022

Nordic Plugin valikoimasta sopiva latausasema yritykselle on Business Pro. Business Pro on suunniteltu pohjoismaisen yrityksen käyttöön ja olosuhteisiin.  Latausasema voidaan asentaa ulos parkkipaikalle, tai autohalliin. Latausasema on helppokäyttöinen ja työntekijä voi käynnistää latauksen vilauttamalla RFID-korttia laturin etupaneelissa. Latausaseman kuormanhallinta pitää huolen, että latausteho on optimaalisella tasolla. Type-2 liitännän ansiosta niin täyssähkön, kuin lataushybridinkin lataaminen onnistuu.
 • Latausasemassa sisäänrakennettuna standardien mukainen Type A 30mA vikavirtasuojakytkin + 6mA DC tasavirrantunnistin

 • 5 metrinen kiinteä sähköauton latauskaapeli (Type-2) – sinun ei tarvitse liikutella kaapeleita

 • Lataustehoa 11kW saakka - kuormanhallinta optimoi lataustehon

 • Latauksen tietoja voi seurata LCD-näytöstä. Taustajärjestelmään liitettynä latausasemasta saa kattavat käyttäjäkohtaiset kulutusraportit.

 • RFID-tunnisteella varmistetaan luvallinen käyttö ja lataamisen helppous

 • Kuormanhallinta optimoi lataustehoa ja pitää huolen, että kiinteistön sähkökapasiteetti ei ylity missään tilanteessa

latausasema yritykselle

ara - avustus Sähköauton latauspisteen hankintaan

ARA myöntää tukea työpaikkojen latauspisteiden hankintaan pysäköintialueille, jotka ovat pääasiassa työntekijöiden käytettävissä. Tuen määrä on 750 euroa per avustusehdot täyttävä ja käyttökuntoinen laite. Tukea täytyy hakea ennen latausasemien asennusta ja se maksetaan jälkikäteen kertaeränä. Tuen saamiseksi vaaditaan latauslaitteiden valmistumisdokumentaatio, jonka toimitamme teille tilauksen yhteydessä. 


Yhdelle hakijalle voidaan myöntää avustusta enintään 10 latauslaitteeseen vuodessa. Kymmenen latauslaitteen rajoitus koskee myös saman rakennuksen tai kiinteistön yhteistä aluetta eri toimijoiden toimesta. Samaan konserniin kuuluville hakijoille voidaan kuitenkin myöntää avustusta yhteensä enintään 50 latauslaitteeseen vuodessa.

latauslaitteiden edellytykset tuen saamiseen:

 • Laitteiden on oltava käyttökuntoisia ja varustettu Type2 -liittimellä
 • Käyttöönottaessa latausaseman latausteho oltava vähintään 3,7kW
 • Latausasema tukee 11 kW lataustehoa
 • Latausasemassa on kuormanhallinta
 • Latausasemien on oltava pääasiassa työntekijöiden käyttöön, 
  mutta vierailijoiden autojen lataamista ei ole kielletty

Kuka voi hakea avustusta?

 • Yritykset ja yksityiset työnantajat
 • Kaupungit ja kunnat
 • Kuntayhtymät sekä kunnalliset laitokset
 • Yksityiset liikekiinteistön tai liikerakennuksen omistajat
 • Säätiöt, seurakunnat, osuuskunnat tai rekisteröidyt yhdistykset


latauspiste kotiin

lataamisen hinta yritykselle

Lataamisen hinta yritykselle koostuu latausasemasta, latausaseman asennuksesta, mahdollisista lisäasennustöistä ja tietenkin sähkön hinnasta. Osa latausasemien tarjoajista veloittaa yrityksiltä lisenssimaksuja taustalla pyörivistä latausjärjestelmistä. Lisäksi on mahdollista, että yritys veloittaa provisiota kulutetusta sähköstä.

RFID-kortinlukijan avulla voit rajoittaa latausaseman käytön luvan saaneille henkilöille sekä seurata latauksia autokohtaisesti. Latausmahdollisuuden työpaikalla voi tarjota työntekijälle myös niin, että työnantaja asettaa latauksen hinnaksi vähintään ladatun sähkön hinnan.

Latausaseman voit ostaa yrityksellesi kauttamme eri maksutavoilla, sekä asennuksella että ilman asennusta.

sähköauton lataaminen työsuhde-etuna

Omaa sähköautoa, lataushybridiä tai käyttöetuautoa voidaan ladata työpaikalla työnantajan tarjoamalla sähköllä. Tämä on veronalainen luontoisetu. Vapaan autoedun tapauksessa työnantaja maksaa polttoaine- ja energiakustannukset. Tällöin työntekijälle ei muodostu veronalaista luontoisetua.

Lue artikkelimme työsuhde-etuna sähköauton lataaminen, jossa kerromme lisää aiheesta. 
latausasema kotiin

Autamme kaikissa kysymyksissä

 • Askarruttaako latausaseman valinta tai asennuksen mahdollisuus yritykseenne? Kysy pois!

 • Sinun ei tarvitse olla sähköinsinööri ja autamme matalalla kynnyksellä kaikissa kysymyksissä!
 • Asiakaspalvelu on auki arkisin klo 10-15 puhelimessa, chatissa ja sähköpostilla. Sähköpostitiedusteluihin vastaamme viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Taneli Ikonen - Nordic Plugin asiakaspalvelu

Muut lukivat myös...

Paljonko sähköauton lataaminen maksaa?

Sähköauton lataus mökillä - mitä ottaa huomioon

Myydyimmät sähköautot Suomessa