Sähköauton lataus mökillä

Auton akkujen lisäksi omat akkumme kaipaavat latausta ja mikäs sen mukavampaa, kuin ladata molempia omalla tai vuokratulla mökillä. Monesti välimatkat mökille ovat pitkiä ja on tärkeää, että sähköauton toimintasäde riittää takaisin kotiin. Mökillä ollessasi toivomme, että voit keskittyä olennaiseen ja nauttia. Me Nordic Plugilla olemme huomioineet mökkilataajat valikoimamme suunnittelussa. Tältä sivulta löydät mökkilataamiseen sopivat kiinteät ja kannettavat laturit. 

Lataa autoa mökillä

Me suomalaiset arvostamme luontoa ja monella meistä löytyykin oma mökki tai muu vapaa-ajan asunto luonnon helmasta. Arvostuksemme luontoa ja mökkeilyä kohtaan on havaittavissa myös tilastollisesti, sillä vuonna 2020 Suomessa oli jo yli 500 000 mökkiä. Mökillä vietetty aika on ainutlaatuista ja pelkkä mökille siirtyminen on monille jo elämys. Mielestämme mökillä vietetyn ajan pitäisi olla leppoisaa ja stressitöntä, aivan kuten auton lataaminen. Siksi haluammekin tarjota sähköauton latausasemia myös mökkikäyttöön.

Sähköauton lataaminen mökillä
Sähköauton lataaminen vuokramökillä

Lataa turvallisesti

Älä jää tienpäälle, vaan varmista mutkaton matka mökille huolehtimalla sähköauton lataamisesta myös reissussa. Mökkeile rennosti ja lataile akkuja levollisin mielin. Me autamme sinua löytämään ominaisuuksiltaan ja hinnoiltaan Suomen parhaat sähköauton latausasemat ja lataustarvikkeet.


Mökillä korostuu sähköauton tai hybridin hidaslataus. Harvan mökin pihasta löytyy voimavirtakaapelointia, vaan mökin sähköt on ennemminkin vedetty jo 80-luvulla. Silloin on erityisen tärkeää, että sähköautoa ladataan maltilla ja turvallisen pienellä teholla, jotta mökin johdot ja pistorasiat eivät kuumene liikaa. 


Nordic Plugin mökkikäyttöön suunnattujen latauslaitteiden valikoimassa kaikista latureista löytyy virransäätömahdollisuus.

Latausasema vuokramökille

Nyt kun sähköautot ovat yhä suositumpia, ihmiset odottavat, että he voivat ladata autonsa myös vuokramökillä. Mikäli omistat vuokramökin, niin nyt voisi olla oikea aika tarjota sähköauton latausasema vuokralaisten käyttöön. 


Miksi asentaa latausasema vuokramökille? Se houkuttelee enemmän vuokraajia. Joillain varaussivustoilla on jo mahdollisuus suodattaa lomamökkejä, joista löytyy latausasema. Tämä voi olla kriittinen valintakriteeri sähköautolla ajavalle vuokraajalle. Sähköautoilijat käyttävät myös useita lataussovelluksia, jotka osoittavat tarkkaan missä latausasemat sijaitsevat, jotta he voivat suunnitella matkoja paremmin. 


Kuvittele, että sähköautoilija on kahden mökin vaiheilla ja näkee, että toisessa mökissä on latausasema ja toisesta se puuttuu. Tottakai hän valitsee ensimmäisen vaihtoehdon. Vuokralaiset eivät halua viettää loma-aikaansa istuen supermarketin parkkipaikalla lataamassa ajoneuvoaan. 


Latausaseman asentaminen kannattaa erityisesti, jos lomakiinteistö sijaitsee maaseudulla, jossa julkisia latauspisteitä on vähän tai ei ollenkaan. Lomakiinteistöjen latausasemista tulee lopulta normaali, mutta toimimalla aikaisin voi saada etulyöntiaseman muihin mökkivuokraajiin.

goecharger gemini flex latausasema mökille

suosittelemme: GO-eCharger GEMINI

Go-e on itävaltalainen latausasemavalmistaja, jonka kiinteäasenteinen Gemini tai voimavirtaan kytkettävä Gemini Flex ovat loistavia ratkaisuja vuokramökkikäyttöön.


Latausaseman mukana tulee RFID-kortti, jolla näet etänä ladatun määrän vuokrauksen ajankohtana. Tarvittaessa estät lataamisen. Go-e tarjoaa tuotteille pitkän viiden vuoden takuun, jonka lisäksi tarjoamme vielä kahden vuoden maahantuojan takuun. Yhteensä 7 vuoden takuu tekee latausasemasta huolettoman valinnan vuokrakäyttöön.

Vuokramökki latausaseman valintakriteerit

Sopivan latausaseman valitsemisessa vuokramökille korostuu kolme ominaisuutta:

Turvallisuus. Latausasema on pystyttävä lukitsemaan paikalleen fyysisesti. Latausaseman kaapeli voidaan lukita applikaation avulla. Latausasema vaatii tunnistautumisen latauksen aloittamiseksi.

Etäkäyttö. Latausasemaa voidaan hallita etänä. Latausasemalle voidaan asettaa maksimivirta ja käyttö voidaan tarvittaessa pysäyttää verkon välityksellä.

Raportointi. Latausaseman latausmääristä saadaan etänä päivä-, viikko- ja kuukausiraportti. Raportin perusteella vuokralaiselta voidaan laskuttaa oikea summa.

Parhaat latauslaitteet mökille

Kurkkaa valikoimaamme ja nappaa mökille ominaisuuksiltaan ja hinnoiltaan Suomen parhaat sähköauton lataustarvikkeet. Olemme koonneet alla olevaan valikoimaan lataustuotteet, jotka sopivat erityisesti suomalaisiin mökkiolosuhteisiin. Kaikki tuotteet on suunniteltu turvallisuus edellä.

€799,00€769,00

 • 11/22 kW maksimilatausteho. Voidaan asentaa myös 1-vaiheisena.
 • Etäkäyttö WiFillä - lisämaksusta 4G/5G etäyhteys
 • Mahdollisuus lukita latausasema
 • Latausraportit jokaisesta latauksesta
 • Kuormanhallinta saatavilla dynaamisena
 • Asentaja vaaditaan

€719,00

 • Sopii suoraan 16A punaiseen voimavirtarasiaan
 • Etäkäyttö WiFi-yhteydellä (vaatii modeemin mökille)
 • Mahdollisuus lukita latauslaite / kaapeli
 • Latausraportit
 • Kuormanhallinta (staattinen)
 • Ei vaadi asentajaa

Kevyt latauslaite mökille

Joskus kiinteän latausaseman asennus vaatii merkittäviä sähkömuutostöitä, kuten sulakekoon kasvattaminen, ja mökillä lataaminen saattaa olla muutenkin harvinaisempaa ajankäytöstä johtuen. 


Tällöin kiinteän latausaseman asennus mökille ei välttämättä maksa vaivaa. Jos voimavirtapistoketta ei löydy, niin kannettava voimavirtalaturi on poissuljettu vaihtoehto. Tässä tapauksessa kevyin ja helpoin vaihtoehto on kannettavan schuko-latauslaitteen hankinta.


Nordic Plugin ToGo Mini Latauslaitteessa on mahdollisuus säätää lataustehoa alhaiseksi, jotta mökin tuntemattomassa kunnossa olevat pistorasiat eivät kuormitu liikaa ja lataaminen on turvallista. ToGo Mini Latauslaite muistaa edellisen virta-asetuksen, joten asetuksia ei tarvitse olla jatkuvasti säätämässä. 


Latauslaitteen saa ripustettua tuvan seinustalle naulaan tai muuhun vastaavaan paikkaan laitteen takaosasta löytyvän lenkin ansiosta.

kannettava latauslaite mökille
sähköauton latausasema mökille kotimaisesta avainlippu-verkkokaupasta

Haluatko tietää lisää mökkilatauksesta tai kysyä sinulle sopivista ratkaisuista? 

Soita, lähetä viesti chatissa tai whatsapilla. Autamme arkisin joka päivä.


045 783 422 66

asiakaspalvelu@nordicplug.fi