Sähköauton lataus mökillä

Nauti mökkeilystä  varmistamalla sähköauton lataaminen myös reissussa. Mökkeile huolettomasti ja lataile akkuja levollisin mielin. Me autamme sinua löytämään ominaisuuksiltaan ja hinnoiltaan Suomen parhaat sähköauton latausasemat ja lataustarvikkeet myös mökille.

Suomessa on yli 500 000 mökkiä


Me suomalaiset arvostamme luontoa ja monella meistä löytyykin oma mökki tai muu vapaa-ajan asunto luonnon helmasta. Arvostuksemme luontoa ja mökkeilyä kohtaan on havaittavissa myös tilastollisesti, sillä vuonna 2020 Suomessa oli jo yli 500 000 mökkiä. Mökillä vietetty aika on ainutlaatuista ja pelkkä mökille siirtyminen on monille jo elämys. Mielestämme mökillä vietetyn ajan pitäisi olla leppoisaa ja stressitöntä, aivan kuten auton lataaminen. Siksi haluammekin tarjota sähköauton latausasemia myös mökkikäyttöön.

sähköauton lataus mökillä

Lataile akkuja mökillä turvallisesti

Älä jää tienpäälle, vaan varmista mutkaton matka mökille huolehtimalla sähköauton lataamisesta myös reissussa. Mökkeile rennosti ja lataile akkuja levollisin mielin. Me autamme sinua löytämään ominaisuuksiltaan ja hinnoiltaan Suomen parhaat sähköauton latausasemat ja lataustarvikkeet.


Mökillä korostuu sähköauton tai hybridin hidaslataus. Harvan mökin pihasta löytyy voimavirtakaapelointia, vaan mökin sähköt on ennemminkin vedetty jo 80-luvulla. Silloin on erityisen tärkeää, että sähköautoa ladataan maltilla ja turvallisen pienellä teholla, jotta mökin johdot ja pistorasiat eivät kuumene liikaa. Nordic Plugin mökkikäyttöön suunnattujen latauslaitteiden valikoimassa kaikista latureista löytyy virransäätömahdollisuus.

latauslaite mökille

Latausasema vuokramökille


Nyt kun sähköautot ovat yhä suositumpia, ihmiset odottavat, että he voivat ladata autonsa myös vuokramökillä. Mikäli omistat vuokramökin, niin nyt voisi olla oikea aika tarjota sähköauton latausasema vuokralaisten käyttöön. Miksi asentaa latausasema vuokramökille? Se houkuttelee enemmän vuokraajia. Joillain varaussivustoilla on jo mahdollisuus suodattaa lomamökkejä, joista löytyy latausasema. Tämä voi olla kriittinen valintakriteeri sähköautolla ajavalle vuokraajalle. Sähköautoilijat käyttävät myös useita lataussovelluksia, jotka osoittavat tarkkaan missä latausasemat sijaitsevat, jotta he voivat suunnitella matkoja paremmin. Kuvittele, että sähköautoilija on kahden mökin vaiheilla ja näkee, että toisessa mökissä on latausasema ja toisesta se puuttuu. Tottakai hän valitsee ensimmäisen vaihtoehdon. Vuokralaiset eivät halua viettää loma-aikaansa istuen supermarketin parkkipaikalla lataamassa ajoneuvoaan. Latausaseman asentaminen kannattaa erityisesti, jos lomakiinteistö sijaitsee maaseudulla, jossa julkisia latauspisteitä on vähän tai ei ollenkaan. Lomakiinteistöjen latausasemista tulee lopulta normaali, mutta toimimalla aikaisin voi saada etulyöntiaseman muihin mökkivuokraajiin.

sähköauton lataus mökillä

Kevyt latauslaite mökille

Joskus kiinteän latausaseman asennus vaatii merkittäviä sähkömuutostöitä, kuten sulakekoon kasvattaminen, ja mökillä lataaminen saattaa olla muutenkin harvinaisempaa ajankäytöstä johtuen. Tällöin kiinteän latausaseman asennus mökille ei välttämättä maksa vaivaa. Kevyin ja helpoin vaihtoehto on kannettavan latauslaitteen hankinta.


Nordic Plugin ToGo Mini Latauslaitteessa on mahdollisuus säätää lataustehoa alhaiseksi, jotta mökin tuntemattomassa kunnossa olevat pistorasiat eivät kuormitu liikaa, vaan lataaminen on turvallista. ToGo Mini Latauslaite muistaa edellisen virta-asetuksen, joten asetuksia ei tarvitse olla jatkuvasti säätämässä. Latauslaitteen saa ripustettua tuvan seinustalle naulaan tai muuhun vastaavaan paikkaan laitteen takaosasta löytyvän lenkin ansiosta.

sähköauton lataus mökillä

Sopivan latauslaitteen valitseminen mökille vaatii hiukan perehtymistä mökillä olevaan sähkötekniikkaan. Katso alla olevasta kuvasta pari esimerkkiä yleisimmistä mökillä esiintyvistä sähköratkaisuista ja niille sopivista lataustuotteista.

sähköauton lataus kesämökillä

Lataustarvikkeet mökille

Kurkkaa valikoimaamme ja nappaa mökille ominaisuuksiltaan ja hinnoiltaan Suomen parhaat sähköauton lataustarvikkeet. Olemme koonneet alla olevaan valikoimaan lataustuotteet, jotka sopivat erityisesti suomalaisiin mökkiolosuhteisiin. Kaikki tuotteet on suunniteltu turvallisuus edellä.