Kannettava latauslaite voimavirtaan (cee) - asennusta ei tarvita

Kaksi yhdessä, schuko ja voimavirta

Ladattavien ajoneuvojen määrän kasvaessa myös erilaisten latauslaitteiden tarjonta monipuolistuu. Yksi ehdottomasti kiinnostavimmista viimeaikaisista ratkaisuista on voimavirtapistokkeeseen (punaiseen 16A CEE) kytkettävä kannettava latauslaite. Latauslaitteen mukana toimitetaan ylimääräinen schuko-adapteri, minkä avulla laturi voidaan kytkeä myös normaali pistorasiaan. Tämä on mielestämme markkinoiden paras 2-in-1 tuote tällä hetkellä. Miksi? Lue juttu loppuun, niin tiedät.

Kotona voit hy√∂dynt√§√§ tehokasta voimavirtaa ja ladata autoa kolmesta vaiheesta jopa 11 kW latausteholla. T√§ll√§ latausteholla saa lataushybridin akun t√§yteen tunnissa ja t√§yss√§hk√∂auton 4‚Äď6 tunnissa ‚Äď automallista riippuen. Latauslaite on kevyt ja sen saa otettua n√§pp√§r√§sti mukaan reissuun. Ty√∂paikalla, sukulaisissa tai m√∂kill√§ laitteen CEE-pistokkeeseen voidaan kiinnitt√§√§ laitteen mukana tuleva schuko-adapteri, jonka j√§lkeen hidaslataus onnistuu normaalista pistorasiasta.

Nordic Plug ToGo - latauslaite voimavirtaan schuko-adapterilla

Asentajaa ei tarvita

Yksi latauslaitteen isoimpia etuja on se, ettei sen käyttöönotto vaadi sähkömiestä paikalle. Laite kytketään punaiseen CEE-pistokkeeseen, ja siinä kaikki. Turvallisuusseikat kannattaa kuitenkin aina huomioida. Varmistu siis siitä, että voimavirtarasia ja jännitesuojat ovat kunnossa. Mikäli epäröit vähänkin voimavirtaliitännän toimivuutta tai jos sähkötaulun suojaukset alkavat olemaan esihistorialliselta ajalta, pyydä sähköammattilaiselta arvio.

Säädä lataustehoa ja ajasta yölle

Tehokkaan latauksen ja kätevän käyttöönoton lisäksi laitteeseen mahtuu muutama muu hyödyllinen ominaisuus. Yksi on se, että lataustehoa voidaan säätää laitteen latausyksiköstä. Läheskään aina ei ole tarvetta ladata autoa täydellä teholla, vaan voidaan ottaa rennommin. Useimmille sähköautoilijoille riittää 100-200km akkuun yön aikana ja tällainen määrä saadaan ladattua maltilla. Varsinkin normaalista pistorasiasta ladattaessa suosittelemme turvallisuussyistä rajoittamaan lataustehon aina 8 ampeeriin, sillä pistorasia ei välttämättä kestä korkeaa lataustehoa. Liian suurilla tehoilla ladatessa tulipaloriski kasvaa. Tämän kannettavan latauslaitteen virtamäärää on mahdollista säätää laajasti 8:n ja 16 ampeerin välillä.


Toinen mainio ominaisuus on se, että lataus on mahdollista ajastaa tapahtuvaksi myöhemmin. Tämä toiminto on hyvin kätevä, mikäli haluat esimerkiksi hyödyntää edullisempaa yösähköä. Lisäksi latausyksikössä on vain kaksi nappia, joten laitteen käyttö on erittäin yksinkertaista: toisesta napista säädät ajastuksen, toisesta virtamäärän.

yöllä lataaminen voi säästää rahaa

Voit säästää rahaa ajastamalla latauksen yöaikaan.

Ei pelkkää hehkutusta

Entä mitä laitteesta sitten uupuu? Yksi puute on se, ettei lataushistoriaa saa talteen pidemmältä ajalta esimerkiksi puhelimeen. Tätä ominaisuutta saattaa kaivata, jos latausmääriä pitää saada ilmoitettua työnantajalle tai taloyhtiölle. Tämänhintaiselle laitteelle asia voidaan kuitenkin antaa anteeksi. Mikäli lataushistoriat pitää saada ylös, kiinteä latausasema mobiilisovelluksella on sopivampi vaihtoehto.

Mikäli kyseinen latauslaite voimavirtaan voisi sopia myös sinun käyttöösi, käy kurkkaamassa lisätietoja verkkokaupastamme.

Muut lukivat myös

Sähköauton latausaseman valinta - tarvitsenko kuormanhallinnan?
Latausasema kuormanhallinnalla Latausasema kuormanhallinnalla - tarvitsenko dynaamisen kuormanhallinnan? Dynaaminen kuormanhallinta on nostanut päätään viime aikoina medioissa ja keskustelupalstoilla. Aihe on...
Parhaat latausasemat vertailu 2022
Parhaat latausasemat vertailu 2022 paras latausasema vuonna 2022? Usein törmäämme kysymykseen "Missähän sähköauton latausasemassa on tällä hetkellä kaikki ne ominaisuudet,...
Sähköautoilijan sovellukset 2022
sähköautoilijan mobiilisovellukset 2022 Latausverkosto kehittyy huimaa vauhtia ja vauhti ei ole hidastumassa. Sähköautojen valmistajat, latausverkoston ylläpitäjät ja latausasemien suunnittelijat julkaisevat...