Maria Huntington ja RIKU DUFVA RATKAISIVAT KOTILATAUKSEN HAASTEET GO-E LATAUSASEMILLA

Nordic Plug, 3 MINUUTIN LUKU

22.03.2024

Maria Huntington ja hänen miehensä Riku Dufva ovat vastikään muuttaneet uuteen, idylliseen hirsitaloon Lempäälän rauhalliselle joenvarrelle. Kesällä 2023 valmistuneessa kodissa on ajateltu asuinmukavuutta ja uusi koti on suunniteltu heidän pitkäaikaiseksi asuinpaikakseen. Se tarjoaa täydellisen ympäristön heidän kasvavalle perheelleen.


Autoilu on ollut iso osa heidän arkeaan, ja taloudesta löytyykin jo kaksi hybridiautoa. Myöhemmin edessä on luultavasti siirtyminen täyssähköihin.


Hybridiautot ovat tarjonneet kätevän tavan yhdistää sähkö- ja polttomoottorin parhaat puolet, mutta niiden lataaminen suoraan tavallisesta pistorasiasta on aiheuttanut omat haasteensa. Johtojen solmiminen ympäriinsä ja kina siitä, kumman auton vuoro oli ladata, olivat arkipäivää. Tietoa lataussuosituksista ja turvallisuuspuolesta oli tarjolla niukasti.

Sähköauton latausasema Maria Huntington

Tilanteen ratkaisemiseksi he päättivät hankkia kotiinsa sähköauton latausaseman. Hetken tutkimisen jälkeen he ottivat yhteyttä Nordic Plugiin, joka tarjosi heille täsmäratkaisun ongelmiin. Nordic Plug auttoi kotiin ja tarpeisiin sopivan latausaseman valitsemisessa, ja lopulta päädyttiin itävaltalaiseen go-e Gemini latausasemaan. 


"Go-e:n latausasemat on helppokäyttöiset ja niitä pystyy kätevästi ohjaamaan sovelluksen avulla, jolla pystyy esimerkiksi ajastamaan latauksen ajankohtaan jolloin sähkön hinta on edullisinta", Maria kertoo.


Asentaminen kotiin oli vaivatonta, ja se ratkaisi heidän latausongelmansa kertaheitolla. Nyt perheelle on asennettu molemmille omat latauspistokkeet.

Sähköauton latausasema tolppaan

Latausaseman asennukSEN NOPEUS YLLÄTTI

Asennusprosessi yllätti positiivisesti, ja Nordic Plug hoiti homman nopeasti ja ammattitaitoisesti alusta loppuun. Asennus saatiin suoritettua jopa viikon sisällä tilauksesta, mikä oli miellyttävä yllätys perheelle. Rakennusprojektin aikana venyvät aikataulut kun oli tulleet tutuiksi.


Maria ja Riku olivat yllättyneitä siitä, kuinka nopeasti asennus sujui – jopa viikon sisällä kaikki oli valmista. Vaihtoehtoina asennukselle oli joko seinäasennus tai tolppa-asennus, nyt päädyttiin asentamaan uudet tolpat autopaikoille.


Autopaikat ovat pihalla n. 10 metrin päässä seinästä, ja seinäasennus olisi rajoittanut mahdollisuuksia hyödyntää seinustaa piharakentamisessa. Tolppa-asennus on harvinaisempi tapa toteuttaa asennus. Seinäasennukseen verrattuna lisätyönä täytyy kaivaa kaapelioja seinustalta tolppapaikalle, ja siihen asentaa metallitolppa perustuksineen.


Latausaseman saa tolpan päähän tolppa-adapterin avulla.

Sale Off
SÄhköauton latausaseman asennuspalvelu koko Suomessa
€449,00
Go-e Charger mobiilisovellus

Latauksen hallintaa kotisohvalta käsin

Go-e:n latausasemia voi ladata yksinkertaisimmin niin sanotulla "plug-and-charge"-periaatteella, jossa latauskaapeli kiinnitetään autoon ja lataus alkaa. Lisämausteena latausta voi hallita mobiilisovelluksen kautta, kun laite on kytketty kodin langattomaan verkkoon.


Sovelluksesta voi hallita latausta esimerkiksi ajastamalla latauksen halvimmille pörssisähkön tunneille.


"Tulevaisuudessa olemme harkinneet myös aurinkopaneelien hankintaa, Geminissä ja Controllerissa on hienoa että ne voi yhdistää sitten paneeleihin hyödyntämään ylijäämäsähköä. Nyt aletaan vasta tutustumaan kaikkiin ominaisuuksiin!"

Go-e latausasema ja Polebox tolppa-adapteri

Taloon asennettiin kaksi latausasemaa kaksipuoliseen Polebox-tolppaan.

Sähköasentaja asentaa latausasemaa

Asentaja yhdistää latausaseman ja kuormanhallinnan talon verkkoon.

Go-e gemini ominaisuudet

Suosittu itävallassa valmistettu älylaturi. Älyominaisuuksiin kuuluu: pörssisähkölataus, raportointi, tunnistautuminen. Lisävarusteena aurinkosähkölataus ja dynaaminen kuormanhallinta.


Latausasemassa on paljon hyödyllisiä ominaisuuksia. Ensinnäkin, se on suunniteltu lataajalle runsaista toiminnoistaan huolimatta erittäin yksinkertaiseksi käyttää. Sovellus on varmatoiminen, ja voit käyttää sieltä ominaisuuksia oman tarpeesi mukaan. Sovelluksen avulla voit helposti asettaa halutun lataustehon (portaaton tehonsäätö) ja seurata latauksen etenemistä. 


Latausasemassa on myös mahdollisuus ajastaa lataus, jolloin voit hyödyntää edullisempia sähkönhintatariffeja ja optimoida latauksen ajoittamisen halvimmille tunneille. Go-e Geminissä on energiamittari, joka näyttää tarkasti kulutetun sähkön määrän. Saatkin jokaisesta latauksesta erillisen kuitin. Tämä ominaisuus on tervetullut, jos haluat tunnistaa kullakin autolla ladatun latausmäärän, tai raportoida latausmäärät työnantajalle tai verottajalle. Huom. Pörssisähköraporttia ei ole muodostettavissa, laskutuskäyttöön tulee lisäasentaa MID-hyväksytty energiamittari. 


Mikäli olet pörssisähköraportin tarpeessa, suosittelemme tutustumaan Synergiin, kolmannen osapuolen palveluun. Lisätietoa asiakaspalvelustamme.


Latausasemassa on huomioitu ajankohtaiset turvallisuusmääräykset suunnittelusta asti. Laitteesta löytyy sisäänrakennetut vikavirtasuojat, jotka varmistavat turvallisen latauksen. Tämän lisäksi Suomessa tulee asentaa kaikkien latausasemien yhteyteen vielä mekaaninen A-vikavirtasuoja.


go-e controller kuormanhallinta

Yksi keino saada Gemini-latausasemasta kaikki irti ja varmistua huolettomasta lataamisesta on go-eController kuormanhallinta.


Lyhyesti sanottuna, saat aina ladattua sähköautoasi kaikella kiinteistössä käytettävissä olevalla teholla, ilman huolta pääsulakkeen palamisesta. Näin sinun ei tarvitse itse säätää lataustehoa sovelluksesta käsin. Dynaamisesta kuormanhallinnasta lisätietoa löydät tästä artikkelista.


Isona plussana Controller- dynaamisella kuormanhallinnalla voit hyödyntää aurinkopaneelien tuottamaa sähköä suoraan sähköauton lataamiseen. 


Kuormanhallinta on toteutettavissa langattomana WiFi-yhteydellä. Mikäli et ole varma kantaako WiFi-verkko tehokkaasti latausasemalle asti, voit testata tämän esimerkiksi matkapuhelimellasi. Yritä yhdistää puhelin verkkoon suunnitellussa asennuspaikassa. 


kysyttävää go-e gemini latausasemasta?

  • Askarruttaako latausaseman valinta tai asennuksen mahdollisuus? Kysy pois!

  • Sinun ei tarvitse olla sähköinsinööri ja autamme matalalla kynnyksellä kaikissa kysymyksissä!
  • Asiakaspalvelu on auki arkisin klo 10-15 puhelimessa, chatissa ja sähköpostilla. Sähköpostitiedusteluihin vastaamme viimeistään seuraavana arkipäivänä. Ota yhteyttä: asiakaspalvelu@nordicplug.fi

Taneli Ikonen - Nordic Plugin asiakaspalvelu apuna

Taneli Ikonen - Nordic Plugin asiakaspalvelu

artikkeleita avuksesi

Sähköauton kotilatausaseman valinta
latausasema kotiin

Sähköauton kotilatausaseman valinta tuottaa usein päänvaivaa. Tässä viiden kohdan tarkastuslista helpottamaan valintaasi. Yleisin kodin sähköliittymä on 3x25A, jolla voit hyödyntää enintään 11kW lataustehoa.

Sähköauton lataus tulevaisuudessa
sähköautoilun tulevaisuus

Liikenne sähköistyy ja sitä myötä uusi teknologia kehittyy kovaa vauhtia taustalla. Polttomoottoriautojen myyntikielto vuoteen 2035 mennessä mietityttää monia autoilijoita Suomessa. Lue artikkeli, miltä sähköautoilun tulevaisuus näyttää!

Nordic Plug sähköautojen latausasemavertailu 2024
parhaat kotilatausasemat 2024

Mikä on paras sähköauton latausasema kotiin vuonna 2024? Tässä tekstissä vertailimme parhaimmat kotilatausasemat, jonka avulla löydät sinulle sopivimman 11kW tai 22kW latausaseman.