Skoda latausasema - kaikki skodan lataamisesta

Oletko mahdollisesti ostanut Skodan lataushybridin tai täyssähköauton ja mietit auton lataamiseen liittyviä asioita? Olet saapunut oikeaan paikkaan. Tässä tekstissä käymme läpi yleisimmät seikat mitä tulee Skodan lataamiseen ja oikean latausaseman valintaan. Jos olet uusi sähköautoilija, niin suosittelemme lukemaan sähköauton latausoppaan.


Nordic Plug on suomalainen sähköautojen lataustarvikkeiden erikoisliike. Valikoimassa painottuu turvalliset ja helppokäyttöiset lataustuotteet. Emme oleta, että sinulla on sähköinsinöörin tutkinto, vaan voit olla meihin yhteydessä matalalla kynnyksellä. Asiakaspalvelu auttaa arkisin 10-15 chatissa, Whatsapissa ja puhelimessa.

Skoda latausasema logo

Skodan lataaminen kotona

Kuinka autoa ladataan?


Skodan sähköauton lataaminen on helppoa. Latauskaapelin toinen pää asetetaan latausasemaan ja toinen pää auton latausporttiin. Useista latausasemista löytyy kiinteä kaapeli valmiiksi. Lataus alkaa yleensä automaattisesti tai viimeistään, kun auton lataaja tunnistautuu latausasemalle esimerkiksi RFID-"lätkää" käyttäen tai mobiilisovelluksella.


Mikä latauskaapeli sopii auton latausporttiin?


Skodan hybridi- ja sähköautoissa on Type-2 latausportti, joten kaikki Type-2 latausasemat soveltuvat Skodan lataamiseen kotona. Useimmista Skodan sähköautoista löytyy Type-2 latausportin lisäksi CCS latausportti, mutta se ei sovellu kotilataamiseen koska suurteholatausta (+100kW) tukevat latausasemat ovat liian tehokkaita kotiin asennettaviksi.


Sopivat latausasemat skodalle

Nykyään suurin osa sähköauton omistajista asentaa kiinteän latausaseman kotiin. Kotilatausaseman avulla sinun ei tarvitse etsiä latausasemia ja saat "tankin täyteen" silloin kun tarvitset. Kotona lataaminen on helpoin ja edullisin valinta kun halutaan ladata sähköautoa. Auton lataaminen pistorasiasta matkalaturilla on suunniteltu vain tilapäiseen lataamiseen. Nordic Plugilta voit ostaa Skodan latausaseman asennuksineen. Tarjoamme asennuspalvelun koko Suomessa. 


Suosittelemme seuraavia latausasemia Skodan sähköauton tai hybridiauton lataamiseen.

skodan latausaika ja hinta - laskuri

Vastuuvapauslauseke: Latausnopeudet ovat arvioita ja perustuvat oletuksiin, joten niitä tulisi käyttää vain yleisiin vertailutarkoituksiin. Todelliset latausnopeudet riippuvat ajoneuvon latauskyvystä, akun kunnosta, energiahäviöstä ja senhetkisestä varaustilasta, sillä latausnopeus voi laskea noin 80 %:n kohdalla.

Skoda latausasema kotiin

Skoda - turvalliset sähköautot koko perheelle

Ei ole sattumaa, että Škodasta on tullut erittäin suosittu ladattavien autojen valmistaja. Autojen edut ovat moninaiset, ja erilaisten mallien ansiosta autot sopivat kaikenlaisiin tarpeisiin. Škodan ladattavalla autolla voit nauttia ajamisesta - joka kerta.

  • Hiljaisempi, puhtaampi ja vaatii vähemmän huoltoa

  • Saat tankattua auton kotona helposti

  • Suuri akkukapasiteetti ja pitkä kantama

  • Type-2 pistorasialla lataaminen onnistuu ympäri Eurooppaa

Usein kysyttyä skodan lataamisesta

Mikä on paras latausasema Skodalle?

Useimmissa tapauksissa ainoa asia, jolla on merkitystä, on se, mitä tarvitset. Pitäisikö latausasema sijoittaa kotisi pihatielle vai kenties kesämökille? Todennäköisesti haluat tyylikkään latausaseman, joka tarjoaa nopean latauksen älykkäiden ominaisuuksien avulla. Siinä tapauksessa suosittelemme joko DEFA Power tai go-e Gemini latausasemaa. Jos sinulla on kaksi sähköautoa, suosittelemme Charge Amps Aura-latausasemaa.

Mikä latausasema lataa Skodani nopeiten?

Useimmat meidän latausasemista tarjoavat maksimilataustehon (22kW), joka on suurempi kuin mitä suurin osa nykyisistä sähköautoista edes pystyy käsittelemään. Sähköauton sisälaturi määrittää kuinka nopeasti lataus todellisuudessa tapahtuu.


Latausaikaan vaikuttaa muutkin tekijät, kuten auton akkukoko ja käytetty latauskaapeli. 


Skodalle suosittelemme latausasemaksi DEFA Power tai go-e Gemini latausasemaa.

Missä Skodan automalleista on pisin toimintasäde?

Skoda Enyaq IV80 sähköautossa on 82kWh akku ja autolla on mahdollista päästä yli 500 kilometriä yhdellä latauksella.

Mikä latauskaapeli minun pitäisi valita Skodaani?

Euroopassa Type-2 pistorasiat ovat olleet vakiokäytössä jo useita vuosia. Kun on aika valita latauskaapeli Skodaan, etsi siis sellainen kaapeli, joka sopii Type-2 pistorasiaan. 


Kiinnitä huomiota valitun latauskaapelin pituuteen. Riittääkö se tarpeisiin? Valikoimastamme löydät jopa 10 metrisiä Type-2 latauskaapeleita. Latauskaapeleita myydään eri tehoisina, mutta yleensä 11kW latauskaapeli on sopiva vaihtoehto koska harva auto pystyy hyödyntämään korkeampaa lataustehoa kotilatauksessa. 

Tarvitsen työsuhdeauton kotilataamista varten kulutusraportin työnantajalle latauslaskuja varten. Mikä latausasema on oikea valinta?

DEFA Power ja go-e Gemini latausasemista saat lataussessiokohtaisen tai kuukausikohtaisen kulutusraportin työnantajalle. Jos sinulla on kiinteä sähkösopimus, niin voit lisätä sovellukseen sähkön hinnan, jolloin raportille lasketaan kulutettu kWh-määrä ja eurot. Pörssisähkösopimuksen omaaville kyseinen raportointi on tulossa. 

Skoda Enyaq latausasema
Nordic Plug suomalainen verkkokauppa

suosituimmat latausasemat hankit luotettavasti kotimaisesta verkkokaupasta

Nordic Plug on asiantunteva, kotimainen latausasemien ja muiden lataustuotteiden verkkokauppa. Laadun takuunamme on Avainlippu-merkki.


Asiakaspalvelu on meille ykkösasia, kauttamme hankituille tuotteille saat laitetakuun lisäksi teknisen tuen koko laitteen eliniän ajaksi.


Asiakaspalvelumme on auki jokaisena arkipäivänä, ja vastaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä kaikkiin kysymyksiin.


Meihin voit olla yhteydessä puhelimitse, chatin tai sähköpostin välityksellä – mikä tahansa kanava sopii sinulle parhaiten.