defa power 22kw latausasema - kokemuksia

DEFA Power kokemuksia - Juha Kummunmäki

JUHA KUMMUNMÄKI, 3 MINUUTIN LUKU

13.09.2023

DEFA Power on suosittu uutuuslatausasema autotarvikemaailman ykköstoimijalta sähköautojen omistajien keskuudessa. Sen tehokkuus ja monipuoliset ominaisuudet tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon kotilataukseen. Tässä artikkelissa tarkastellaan DEFA Powerin ominaisuuksia, asennusprosessia ja kokemuksia sen käytöstä. Latausaseman pääset tilaamaan suoraan varastostamme alta.

defa power ominaisuudet

DEFA Power latausasema tarjoaa lataustehon 1,4-22 kW:n välillä, joten se soveltuu kaikkiin Type-2 sähköautoihin. Latausasema tarjoaa nopean ja tehokkaan latauksen sähköautoille. Power on suunniteltu hyödyntämään maksimaalinen latausteho ilman häviötä. Sen avulla voit ladata autosi akun nopeasti ja luotettavasti kotona. Laite on suunniteltu kestämään vaativaa käyttöä ja se täyttää kaikki turvallisuusstandardit.


DEFA Powerissa on useita hyödyllisiä ominaisuuksia, jotka tekevät siitä käyttäjäystävällisen ja monipuolisen. Ensinnäkin, se on suunniteltu lataajalle runsaista ominaisuuksista huolimatta erittäin yksinkertaiseksi käyttää. Sovellus on varmatoiminen, ja voit käyttää sieltä ominaisuuksia oman tarpeesi mukaan. Sovelluksen avulla voit helposti asettaa halutun lataustehon (portaaton tehonsäätö) ja seurata latauksen etenemistä. 


Latausasemassa on myös mahdollisuus ajastaa lataus, jolloin voit hyödyntää edullisempia sähkönhintatariffeja ja optimoida latauksen ajoittamisen halvimmille tunneille. Lisäksi DEFA Powerissa on energiamittari, joka näyttää tarkasti kulutetun sähkön määrän. Saatkin jokaisesta latauksesta erillisen kuitin. Tämä ominaisuus on tervetullut, jos haluat tunnistaa kullakin autolla ladatun latausmäärän, tai raportoida latausmäärät työnantajalle tai verottajalle.


Latausasemassa on huomioitu ajankohtaiset turvallisuusmääräykset suunnittelusta asti. Laitteesta löytyy sisäänrakennetut vikavirtasuojat, jotka varmistavat turvallisen latauksen. Tämän lisäksi Suomessa tulee asentaa kaikkien latausasemien yhteyteen vielä mekaaninen A-vikavirtasuoja.


defa power asennus - helppoa ja kivaa

DEFA Powerin asennusprosessi on yksinkertainen, mutta vaatii sähköalan ammattilaisen suorittaman asennuksen. 


Ennen asennusta on tärkeää varmistaa, että sähköjärjestelmä kotona täyttää tarvittavat vaatimukset latausaseman käyttöä varten. Varmista, että sähkökeskuksessa on tilaa asennukselle. Balancer kuormanhallinta vie tilaa sähkökeskuksesta 2 DIN-kiskoa, muu asennus 3 vapaata paikkaa.


Asennuksen yhteydessä asiantuntija määrittelee oikean sijainnin latausasemalle ja varmistaa, että kaapelit ja liitännät ovat asianmukaisesti kytkettyinä. Tärkeää on myös varmistaa, että latausaseman liitäntä vastaa auton latausporttia. Nordic Plugin kautta tilattuihin asennuksiin voit hyödyntää kotitalousvähennyksen. Lisäksi saat aina käyttöönottokoulutuksen.


Sale Off
SÄhköauton latausaseman asennuspalvelu koko Suomessa
€449,00

defa balancer kuormanhallinta

Sale Off
DEFA Balancer dynaaminen kuormanhallinta
€298,00

Yksi DEFA Powerin hienoimmista ominaisuuksista on sen DEFA Balancer lisäosa, joka toimii kuormanhallintajärjestelmänä. Balancer siis optimoi lataustehoa automaattisesti. 


Lyhyesti sanottuna, saat aina ladattua sähköautoasi kaikella kiinteistössä käytettävissä olevalla teholla, ilman huolta pääsulakkeen palamisesta. Näin sinun ei tarvitse itse säätää lataustehoa sovelluksesta käsin.


Kuormanhallinta on toteutettavissa langattomana WiFi-yhteydellä. Mikäli et ole varma kantaako WiFi-verkko tehokkaasti latausasemalle asti, voit testata tämän esimerkiksi matkapuhelimellasi. Yritä yhdistää puhelin verkkoon suunnitellussa asennuspaikassa.


toimitukset kotiovelle ja asennuskokemus

DEFA Powerin hankkiminen on helppoa Nordic Plug verkkokaupasta, ja se voidaan toimittaa suoraan lähimmän noutopisteen lisäksi suoraan kotiisi. Tarjoamme asiantuntevaa tukea latausaseman hankinnan ja asennusprosessin aikana, ja asennusverkostomme kattaa koko Suomen.


Kokemukset DEFA Powerin käytöstä kotona ovat olleet positiivisia. Monet käyttäjät ovat kiitelleet sen luotettavuutta, nopeaa latausta ja käyttäjäystävällisiä ominaisuuksia. Erityisesti automaattinen pörssisähkön halvimpien tuntien aikaan lataaminen on suuri etu. 

Kiinteitä latausasemia tällä ominaisuudella on markkinoilla todella vähän. DEFA Balancer on erityisen hyödyllinen ominaisuus useampia sähköautoja omistaville perheille, jotka haluavat varmistaa tehokkaan latauksen jokaiselle autolle. Balancer on suositeltu lisäosa talouteen, jossa on vain 3x25A pääsulake.

yhteenveto: defa power kokemukset

Sale Off
DEFA Power 22kW, 6m Type2, Pörssisähkö, Kuormanhallinta
€769,00€729,00

DEFA Power on laadukas ja monipuolinen latausasema sähköautoille. Sen enintään 22 kW:n teho mahdollistaa nopean ja tehokkaan latauksen kotona. Ominaisuuksiin kuuluu muun muassa pörssisähköllä lataus halvimpien tuntien aikaan, latauksen ajastaminen, käyttäjän tunnistautuminen mukana tulevan Nordic Plug RFID-kortin avulla sekä raportit työnantajalle.


Puutteita latausasemassa ei juuri ole. Latausasemaa ei vielä ole mahdollista yhdistää aurinkosähköjärjestelmään, mutta ominaisuus on tulossa myöhemmin sovelluspäivityksen yhteydessä. Useampaa DEFA Power latausasemaa ei vielä ole mahdollista yhdistää samaan piiriin. DEFA on myöhemmin tuomassa markkinoille taloyhtiökäyttöön soveltuvaa versiota. Ruotsin markkinoille DEFA Power on rantautunut vauhdilla. Ruotsalaismedioiden testeissä latausasema on kerännyt menestystä, mm. M3-testiohjelmassa.


Kokemukset DEFA Powerin asennuksesta ja käytöstä kotona ovat olleet positiivisia, ja monet käyttäjät ovat tyytyväisiä sen suorituskykyyn ja luotettavuuteen. DEFA Power on erinomainen valinta sähköautojen omistajille, jotka haluavat nopean, luotettavan ja käyttäjäystävällisen latausaseman kotiinsa.


kysyttävää defa power latausasemasta?

  • Askarruttaako latausaseman valinta tai asennuksen mahdollisuus yritykseenne? Kysy pois!

  • Sinun ei tarvitse olla sähköinsinööri ja autamme matalalla kynnyksellä kaikissa kysymyksissä!
  • Asiakaspalvelu on auki arkisin klo 10-15 puhelimessa, chatissa ja sähköpostilla. Sähköpostitiedusteluihin vastaamme viimeistään seuraavana arkipäivänä. Ota yhteyttä: asiakaspalvelu@nordicplug.fi

Taneli Ikonen - Nordic Plugin asiakaspalvelu apuna

Taneli Ikonen - Nordic Plugin asiakaspalvelu

artikkeleita avuksesi

Sähköauton kotilatausaseman valinta
latausasema kotiin

Sähköauton kotilatausaseman valinta tuottaa usein päänvaivaa. Tässä viiden kohdan tarkastuslista helpottamaan valintaasi. Yleisin kodin sähköliittymä on 3x25A, jolla voit hyödyntää enintään 11kW lataustehoa.

Sähköauton lataus tulevaisuudessa
sähköautoilun tulevaisuus

Liikenne sähköistyy ja sitä myötä uusi teknologia kehittyy kovaa vauhtia taustalla. Polttomoottoriautojen myyntikielto vuoteen 2035 mennessä mietityttää monia autoilijoita Suomessa. Lue artikkeli, miltä sähköautoilun tulevaisuus näyttää!

Nordic Plug sähköautojen latausasemavertailu 2023
parhaat kotilatausasemat 2023

Mikä on paras sähköauton latausasema kotiin vuonna 2023? Tässä tekstissä vertailimme parhaimmat kotilatausasemat, jonka avulla löydät sinulle sopivimman 11kW tai 22kW latausaseman.