Moventor Oy parantaa työntekijöiden arkea go-e Gemini -latausasemilla

Nordic Plug, 3 MINUUTIN LUKU

13.6.2024

Kiitoratojen testaus- ja mittauslaitteiden valmistaja Moventor Oy, on helpottanut työntekijöidensä arkea uusilla toimitiloillaan Kangasalla. Yritys päätti investoida toimitilauudistuksen yhteydessä neljään itävaltalaiseen go-e Gemini -sähköauton latausasemaan, jotka toimitti Nordic Plug Oy.


Tavoitteena työntekijöiden hyvinvointi


Moventor Oy toimitusjohtaja Mikko Kallio kertoo, että päätös hankkia latausasemat lähti yrityksen halusta helpottaa työntekijöiden arkea. "Haluamme tarjota työntekijöillemme modernit ja ympäristöystävälliset puitteet kaikessa toiminnassa. Sähköautojen latausmahdollisuus on osa tätä kokonaisuutta kun kokoajan yhä useamman työntekijän autot sähköistyvät." Kallio sanoo.


go-e Gemini -latausasemat vastasivat tarpeisiin. Latausasemissa on rfid-kortit, joilla työntekijöiden latauksia voi seurata raportin muodossa ja samalla estää ulkopuolisten luvaton lataaminen. Lataaminen puhelinsovelluksen avulla on myös vaihtoehto. Latausasemien yhteyteen asennettiin dynaaminen kuormanhallinta, joka säätelee lataustehoa automaattisesti saatavilla olevan sähkökapasiteetin mukaan.


Toimitiloihin asennettiin neljä go-e Gemini -latausasemaa, jotka ovat tunnettuja käyttäjäystävällisyydestään ja itävaltalaisesta laadusta. Asennusprosessi sujui vaivattomasti.  "Asennus sujui oikein hienosti ja aikataulussa. Latausasemien käyttöönotto oli helppoa, ja olemme olleet kovin tyytyväisiä niiden toimintaan," Kallio toteaa. 


Gemini-latausasemat ovat yrityskäyttöön kustannustehokas ratkaisu. Yhden laitteen hinta jää reilusti alle tuhanteen euroon, vaikka latausasemasta löytyy runsaasti älyominaisuuksia. "Eroa kilpailijan tarjoushintaan oli -40%, vaikka ominaisuudet ovat samat. Ja tässä oli vielä pidempi takuu", Kallio mainitsee. 

Sähköauton lataus työntekijöille tärkeää

Neljän go-e Gemini -latausaseman käyttöönotto on tuonut merkittäviä parannuksia Moventor Oy

työntekijöiden arkeen. 


Työntekijät voivat nyt ladata sähköautojaan kätevästi työpäivän aikana, mikä lisää mukavuutta ja kannustaa ympäristöystävällisempään liikkumiseen. "Latausasemien ansiosta sähköautojen käyttäminen on huomattavasti helpompaa ja kustannustehokkaampaa työntekijöillemme," Kallio selventää.

DYNAAMINEN KUORMANHALLINTA JAKAA LATAUSTEHOA

Dynaaminen kuormanhallinta jakaa käytettävissä olevan sähköverkon kapasiteetin tehokkaasti kaikkien liitettyjen latausasemien kesken. Tämä estää ylikuormitustilanteet ja varmistaa, että sähköverkkoa käytetään aina optimaalisesti.


Kohteessa on latausasemille 3x63A syöttö kokonaan latausasemien käytössä. Teho jakautuu latausasemien kesken sen mukaan, montako autoa ladataan.


Asennus oli yksinkertainen. Sähkökeskukseen asennettiin go-e Controller lisävaruste ja sen virtamuuntajat mittaamaan sähkökuormia. Controller yhdistettiin langattomaan verkkoon ja asetukset laitettiin sopiviksi asentajan toimesta go-en puhelinsovelluksella. Käyttöönotto vei hetken ja latausasemat olivat käyttövalmiina.

Go-e latausasema ja Polebox tolppa-adapteri

Latausasemat seinäasennettuna julkisivuun.

Sähköasentaja asentaa latausasemaa

Käyttöönotto ja latausasemien käyttö onnistuu sovelluksen kautta.

Go-e gemini ominaisuudet

Itävallassa valmistettu go-e Gemini -älylaturi on suosittu valinta sähköauton lataamiseen, ja se tarjoaa useita hyödyllisiä ominaisuuksia. Laturin älyominaisuuksiin kuuluvat pörssisähkölataus, kattava raportointi ja käyttäjätunnistautuminen. Lisävarusteina saatavilla ovat aurinkosähkölataus ja dynaaminen kuormanhallinta.


Vaikka go-e Gemini sisältää runsaasti toimintoja, se on suunniteltu käyttäjäystävälliseksi. Sovellus on luotettava ja mahdollistaa erilaisten ominaisuuksien hyödyntämisen tarpeiden mukaan. Voit helposti säätää lataustehoa portaattomasti ja seurata latauksen etenemistä sovelluksen kautta.


Laturissa on myös ajastustoiminto, jonka avulla voit ajoittaa latauksen sähkön hinnan mukaan edullisimmille tunneille. Tämä auttaa optimoimaan latauskustannuksia. go-e Gemini -laturissa on energiamittari, joka näyttää tarkasti kulutetun sähkön määrän ja antaa erillisen kuitin jokaisesta latauksesta. Tämä on kätevä ominaisuus, jos haluat seurata yksittäisten autojen latauksia tai raportoida ne työnantajalle tai verottajalle. Huomioitavaa on, että pörssisähkölaskutusta varten tarvitaan erikseen asennettava MID-hyväksytty energiamittari.


Turvallisuus on ollut keskeinen tekijä go-e Gemini -laturin suunnittelussa. Laite sisältää sisäänrakennetut vikavirtasuojat, jotka takaavat turvallisen latauksen. Suomessa on lisäksi vaatimuksena asentaa mekaaninen A-vikavirtasuoja kaikkien latausasemien yhteyteen.

kysyttävää Latausasemasta yritykselle?

  • Askarruttaako latausaseman valinta tai asennuksen mahdollisuus? Kysy pois!

  • Sinun ei tarvitse olla sähköinsinööri ja autamme matalalla kynnyksellä kaikissa kysymyksissä!
  • Asiakaspalvelu on auki arkisin klo 10-15 puhelimessa, chatissa ja sähköpostilla. Sähköpostitiedusteluihin vastaamme viimeistään seuraavana arkipäivänä. Ota yhteyttä: asiakaspalvelu@nordicplug.fi

Taneli Ikonen - Nordic Plugin asiakaspalvelu apuna

Taneli Ikonen - Nordic Plugin asiakaspalvelu

artikkeleita avuksesi

Sähköauton kotilatausaseman valinta
latausasema kotiin

Sähköauton kotilatausaseman valinta tuottaa usein päänvaivaa. Tässä viiden kohdan tarkastuslista helpottamaan valintaasi. Yleisin kodin sähköliittymä on 3x25A, jolla voit hyödyntää enintään 11kW lataustehoa.

Sähköauton lataus tulevaisuudessa
sähköautoilun tulevaisuus

Liikenne sähköistyy ja sitä myötä uusi teknologia kehittyy kovaa vauhtia taustalla. Polttomoottoriautojen myyntikielto vuoteen 2035 mennessä mietityttää monia autoilijoita Suomessa. Lue artikkeli, miltä sähköautoilun tulevaisuus näyttää!

Nordic Plug sähköautojen latausasemavertailu 2024
parhaat kotilatausasemat 2024

Mikä on paras sähköauton latausasema kotiin vuonna 2024? Tässä tekstissä vertailimme parhaimmat kotilatausasemat, jonka avulla löydät sinulle sopivimman 11kW tai 22kW latausaseman.