DEFA Power dynaamisella kuormanhallinnalla asennettuna vaasaan

Nordic Plug, 3 MINUUTIN LUKU

25.07.2024

Asensimme Jaakko Konttakselle (@somejaakko) Vaasaan DEFA Power latausaseman.


"Ostin ensimmäisen sähköautoni loppuvuodesta ja eniten mietitytti sen lataaminen: missä, milloin ja mitä se maksaa. Taloyhtiössäni ei ollut valmiina sähköauton latauspisteitä, ja ajattelin, että latauspiste olisi ehdottoman tarpeellinen helpottamaan arkea, jotta autoa ei tarvitsisi aina lähteä erikseen lataamaan.


Selvitin asiaa Nordic Plugilta, joka toimittaa sähköautojen latauslaitteita suoraan mihin päin Suomea vain, jopa asennuksen kanssa."


Tuttu tilanne monelle tuoreelle sähköauton hankkijalle. Taloyhtiön autopaikalla lisähaastetta tuo usein taloyhtiön linjaus sähköauton lataamisen suhteen sekä asennuksen toteuttaminen.


"Nyt on helppoa ladata autoa. Isoin asia ehkä kun saan ladattua auton automaattisesti halvalla pörssisähkön mukaan. Auto vaan yöksi lataukseen ja aamulla matkaan."

Sähköauton latausasema DEFA Power tesla latauksessa

“Säästöä tulee sATOJA EUROJA kuussa.”

"Hienointahan tässä on se, että muutaman kuukauden käytön jälkeen olen vertaillut kustannuksia ja ennen meni dieseliin yli sata euroa viikossa. Nyt pörssisähköominaisuuden avulla latauksiin on mennyt 34 euroa kuukaudessa kun auto lataa aina halvimman hinnan mukaan. Laturi on toiminut moitteetta!"

Sähköauton latausasema ype2 latauksessa

"asennus onnistui nopeasti eikä minun tarvinnut tehdä mitään"

Koska taloyhtiön parkkihallissa ei vielä ollut latausinfraa, eikä muita halukkaita osallistumaan yhteisprojektina, kohteeseen päädyttiin asentamaan yksittäinen latausasema Jaakolle. DEFA Power sovelluksen käyttäminen vaatii toimivan verkkoyhteyden. Taloyhtiössä oli valmiina internet, joten autotalliin vedettiin sähkökaapelin lisäksi nettikaapelia.


Latausaseman sähkökaapelointi saatiin kätevästi asunnon keskukselta autopaikalle. Keskukseen lisättiin asianmukaisesti A-tyypin vikavirtasuoja, joka tulee lisätä aina latausaseman yhteyteen Suomessa merkistä ja mallista riippumatta.


Asennuskaapeli saatiin vedettyä siististi seinäasennuksena keskukselta autopaikalle n. 20 metrin matkalta. Asennustyöhön meni aikaa yhteensä matkoineen noin kolme tuntia.


"Avasin asentajalle ovet töihin lähtiessä. Muutaman tunnin päästä sain viestin, että laturi käyttöönotettu ja kaikki kunnossa. Kun palasin kotiin, niin sain auton suoraan lataukseen. Asennus onnistui nopeasti eikä minun tarvinnut tehdä mitään muuta."

Sale Off
SÄhköauton latausaseman asennuspalvelu koko Suomessa
€455,00
Sähköauton latausasema DEFA Power seinäasennus

positiivinen asennusprosessi

Asennusprosessi yllätti Jaakon positiivisesti. Laite toimitettiin perille jo seuraavaksi päiväksi, ja asentaja kartoitti kohteen etänä. Laitteen mukana toimitettiin kiinnitystarvikkeet ja kuormanhallintalaitteisto. Asentajalle jäi kuormanhallinnan asennus, kaapelointi, suojalaitteiden asennus keskukseen ja laturin käyttöönotto. 


Asentajalle käyttöönotto oli nopeaa. Asentajalle tarkoitettu DEFA Power Setup-sovellus yhdistetään Bluetoothilla latausasemaan ja kuormanhallintaan. Sovelluksesta asentaja määrittelee mm. pääsulakekoon ja sopivan lataustehon.


Konfigurointi vei vain muutamia minuutteja jonka jälkeen asentaja suoritti laitteen luovutuksen loppukäyttäjälle. Puhelimeen tulee viesti, jossa kerrotaan että latausasema on käytössä.

DEFA Power kykenee moneen

Markkinoiden suosituin latausasema, DEFA Power, on täynnä erilaisia toimintoja. Älyominaisuuksiin kuuluu mm.: pörssisähkölataus, latausraportointi ja käyttäjän tunnistautuminen. Lisävarusteena latausasemalle löytyy dynaaminen kuormanhallinta.


Ensinnäkin, se on suunniteltu lataajalle runsaista ominaisuuksista huolimatta erittäin yksinkertaiseksi käyttää. DEFA Powerin mobiilisovellus on helppo käyttää ja voit valita sieltä erilaisia toimintoja omien tarpeidesi mukaan. Voit esimerkiksi valita halutun lataustehon ja seurata latauksen etenemistä. Suosituin toiminto on kuitenkin pörssisähkölataus. DEFA Power seuraa sähkön hintoja sähköpörssistä ja voi automatisoida lataamisen tapahtumaan aina halvimmille tunneille. Asetat mobiilisovellukseen vain lähtöajan ja latausasema lataa auton täyteen automaattisesti tuohon lähtöaikaan mennessä. 


Hintatiedot latausasema hakee automaattisesti NordPoolin hintatiedoista. Huom. Pörssisähköraporttia ei ole muodostettavissa, laskutuskäyttöön tulee lisäasentaa MID-hyväksytty energiamittari latausaseman sähkönsyöttöön.


Latausasemassa on huomioitu ajankohtaiset turvallisuusmääräykset suunnittelusta asti. Laitteesta löytyy sisäänrakennetut vikavirtasuojat, jotka varmistavat turvallisen latauksen. Tämän lisäksi Suomessa tulee asentaa kaikkien latausasemien yhteyteen vielä mekaaninen A-vikavirtasuoja.

DEFA BALANCER kuormanhallinta

Sale Off
DEFA Balancer dynaaminen kuormanhallinta
€295,00

Yksi keino saada latausasemasta kaikki irti ja varmistua huolettomasta lataamisesta on DEFA Balancer dynaaminen kuormanhallinta.


Lyhyesti sanottuna, saat aina ladattua sähköautoasi kaikella kiinteistössä käytettävissä olevalla teholla, ilman huolta pääsulakkeen palamisesta. Näin sinun ei tarvitse itse säätää lataustehoa sovelluksesta käsin.


Kuormanhallinta on toteutettavissa langattomana WiFi-yhteydellä. Mikäli et ole varma kantaako WiFi-verkko tehokkaasti latausasemalle asti, voit testata tämän esimerkiksi matkapuhelimellasi. Yritä yhdistää puhelin verkkoon suunnitellussa asennuspaikassa. 


kysyttävää DEFA Power latausasemasta?

  • Askarruttaako latausaseman valinta tai asennuksen mahdollisuus yritykseenne? Kysy pois!

  • Sinun ei tarvitse olla sähköinsinööri ja autamme matalalla kynnyksellä kaikissa kysymyksissä!
  • Asiakaspalvelu on auki arkisin klo 10-15 puhelimessa, chatissa ja sähköpostilla. Sähköpostitiedusteluihin vastaamme viimeistään seuraavana arkipäivänä. Ota yhteyttä: asiakaspalvelu@nordicplug.fi

Taneli Ikonen - Nordic Plugin asiakaspalvelu apuna

Taneli Ikonen - Nordic Plugin asiakaspalvelu

artikkeleita avuksesi

Sähköauton kotilatausaseman valinta
latausasema kotiin

Sähköauton kotilatausaseman valinta tuottaa usein päänvaivaa. Tässä viiden kohdan tarkastuslista helpottamaan valintaasi. Yleisin kodin sähköliittymä on 3x25A, jolla voit hyödyntää enintään 11kW lataustehoa.

Sähköauton lataus tulevaisuudessa
sähköautoilun tulevaisuus

Liikenne sähköistyy ja sitä myötä uusi teknologia kehittyy kovaa vauhtia taustalla. Polttomoottoriautojen myyntikielto vuoteen 2035 mennessä mietityttää monia autoilijoita Suomessa. Lue artikkeli, miltä sähköautoilun tulevaisuus näyttää!

Nordic Plug sähköautojen latausasemavertailu 2023
parhaat kotilatausasemat 2023

Mikä on paras sähköauton latausasema kotiin vuonna 2023? Tässä tekstissä vertailimme parhaimmat kotilatausasemat, jonka avulla löydät sinulle sopivimman 11kW tai 22kW latausaseman.