Sähköauton latausasema & latauspiste kotiin

PARAS LATAUSASEMA KOTIIN

Sopivan latausaseman tai latauspisteen valinta kotiin voi tuntua haastavalta, mutta eipä mitään, koska sitä se on kaikille muillekkin. Onhan kyseessä perinteisen autoilun mullistava asia,  Sähköautoilun suosio kasvaa hirmuista vauhtia ja useiden arvioiden mukaan vuoteen 2030 mennessä joka neljäs auto maassamme olisi sähköauto. Kaikki nuo autot tarvitsevat virtaa, ja siksi tarvitaan Nordic Plugin kaltaisia toimijoita. Sähköautoa on luontevinta ladata siellä, missä se on pitkään paikoillaan, kuten kotona tai työpaikalla. Nordic Plugin kautta saat latausaseman molempiin kohteisiin. Kirjoitimme tämän tekstin sinulle, jotta voisit oppia aiheesta lisää ja valita oikean latausaseman kotiin. Joten jatka vaan lukemista, niin saat paremman käsityksen kodin latausasemista. 

Helppokäyttöinen ja turvallinen latauspiste kaikille sähköautoille

Sähköauton lataamisen kotona tulisi olla yhtä helppoa ja miellyttävää, kuin sähköautolla ajaminen. Nordic Plug verkkokaupan kautta saat tilattua täyssähkö- ja hybridiautoille sopivan latauspisteen omakotitaloosi helposti ja vieläpä asennettuna.


Asennamme ja testaamme jokaisen latauspisteen, jotta lataus on helppoa ja turvallista. Sinä voit keskittyä nauttimaan puhtaista kilometreistä. Suomalaisena sähköautoilun edelläkävijänä haluamme mahdollistaa sähköautoiluun siirtymisen mahdollisimman monelle. Siksi toimitamme latauspisteitä kaikkialle Suomeen.

Sopiva latausasema kotiin

Nordic Plugin suosituin latausasema kotiin on nimeltään Homely Basic 11kW. Tämä helppokäyttöinen latausasema soveltuu erinomaisesti kotilataukseen. Latausasemalla voit ladata täyssähköautoa kuin myös ladattavaa hybridiä. Se sopii yhteen kaikkien Type-2 latausportilla varustettujen sähköajoneuvojen kanssa.
  • Latausasemassa sisäänrakennettuna Type A + 6mA DC vikavirtasuojakytkin

  • 5 metrinen kiinteä sähköauton latauskaapeli (Type-2) – sinun ei tarvitse liikutella kaapeleita

  • Lataustehoa aina 11kW saakka mikä on maksimilatausteho (AC) useimmille sähköautoille
  • LCD-näytöstä voit seurata latauksen tietoja, kuten latausaikaa ja ladattuja kwh
  • Latausasema voidaan asentaa myös 1-vaiheisena, jolloin latausteho on 3,7kW
latausasema kotiin
latauspiste kotiin

LATAUSPISTE KOTIIN HELPOSTI

Nordic Plugilta saat latauspisteen kotiin avaimet käteen periaatteella.*

Tarjoamme latauspistettä kotiin asennettuna hintaan 1099€ (549€ + 499€ asennus). Tämä hinta sisältää perusasennukseen kuuluvat palvelun osat 11kw latausasemalle, sekä testauksen ja käyttökoulutuksen. Lisähinnasta kaivuutyöt, timanttiporaukset ja pääsulakekoon muutokset. Latausasema on valmiina käyttöösi 1-2 viikon kuluessa tilauksesta.

Latausaseman asennustyö on kokonaan kotitalousvähennyskelpoista, joten kuitti kannattaa ottaa talteen veroilmoitusta varten.

*koskee kaupunkeja, joissa on asennuskumppani. Tarkista asennuskumppanit täältä.

Muista mainita kassalla, että haluat asennuspalvelun, jolloin asennuskumppanimme ottaa teihin yhteyttä!

Kotona lataamiseen liittyvät myytit

🦄 Myytti
”Voin ihan hyvin ladata sähköautoa normaalista pistorasiasta.”
Emme suosittele normaali pistorasiasta lataamista pitkällä aikavälillä, eikä tätä suosittele myöskään vakuutusyhtiöt tai muut sähköalan asiantuntijat. Normaali pistorasiaa ei ole suunniteltu jatkuvaan sähköauton vaatimaan latauskuormaan. Rasia voi kuumua ja aiheuttaa tulipaloriskin. Mikäli sähköautoa ladataan normaali pistorasiasta, on latauslaitteen oltava sellainen, että lataustehon saa rajoitettua 8A tai alle. Turvallisin ja asianmukaisin valinta auton lataamiseen kotona on kiinteä kodin latausasema.

🦄 Myytti
”Haluan tehokkaimman latausaseman, koska autossa on iso akku ja haluan ladata auton nopsaan.”
Merkittävin auton latausnopeuteen vaikuttava tekijä on auton oman sisälaturin teho. Auto päättää latausaseman tehosta riippumatta miten nopeasti akku täyttyy. Muita latausnopeuteen vaikuttavia tekijöitä ovat ilman lämpötila, akun varaustaso ja lämpötila. Kotosalla auto seisoo helposti 12 tuntia, joten lataamiseen on kyllä aikaa.

🦄 Myytti
”Kodin pääsulakkeiden koko ei riitä sähköauton lataamiseen.”
Suomessa tyypillinen omakotitalon pääsulakekoko on 3x25A. Tästä seuraava koko on 3x35A, mutta se on harvinaisempi. 3x25A sulakekoko mahdollistaa sähköauton tai hybridin lataamisen, kun huomioidaan muutama seikka: mikä on kiinteistön lämmitysmuoto ja onko kiinteistössä muita suuria sähkönkuluttajia? Tarvittaessa 11kW latausaseman lataustehoa voidaan rajata tai latausaseman kaveriksi voidaan asentaa dynaaminen kuormanhallinta, mikä laskee lataustehoa automaattisesti sähkönkulutuksen mukaan.

🦄 Myytti
”Sähköauton lataaminen on kuin bensa-auton tankkaus eli tyhjästä täyteen.”
Ei aivan. Sähköautoa on syytä ladata aina, kun on se pidempään paikallaan. Autoa kannattaa ladata kotona yön yli tai päiväseltään työpäivän aikana, vaikka akussa olisikin aiempaa varausta jäljellä. Tyhjästä täyteen akkua ladataan, kun tehdään pidempiä lomamatkoja tai työreissuja. Silloin tarvitaan myös pikalataamista matkan aikana.

Autamme kaikissa kysymyksissä

  • Askarruttaako jokin? - kysy meiltä 😊

  • Asiakaspalvelu puhelimessa, chatissa ja sähköpostilla

Taneli Ikonen - Nordic Plugin asiakaspalvelu

Muut asiakkaat lukivat myös..

Sähkömoottoripyörän lataaminen – tietopaketti
Sähkömoottoripyörän lataaminen – tietopaketti Tässä tekstissä annamme sinulle kattavan infopaketin sähkömoottoripyöristä ja niiden lataamisesta. Käymme lyhyesti mutta monipuolisesti läpi perustiedot...
Työsuhde-etu: sähköauton lataaminen
TYÖSUHDE-ETU: SÄHKÖAUTON LATAAMINEN Kuinka sähköauton lataaminen työpaikalla tai kotona vaikuttaa verotukseen? Miten työsuhdeautoa ladataan kotona? Vuonna 2021 tehdyt veromuutokset ovat...
Paljonko sähköauton lataus maksaa? Entä sähköauton latauspiste?
Paljonko sähköauton lataus maksaa? Entä sähköauton latauspiste? Oletko mahdollisesti pohtinut siirtymistä sähköauton rattiin ja mietit nyt, paljonko sähköauton lataaminen maksaa?...