Easee latausasema kotiin - Kokemuksia

Easee home 22kW latausasema

Easee Home latausasema on saavuttanut suuren suosion Suomen markkinoilla. Latausaseman ollessa ehkä jo maan suosituin, olemme koostaneet tietopaketin latausasemaa harkitseville. Verkkokaupastamme löydät Easee Home ja Easee Charge latausasemat edulliseen hintaan. Lisäksi valikoimassamme löytyy kaikki Easeen lisätarvikkeet aina kaapelitelineistä kuormanhallintaan. Easee latausasemilla on Suomessa kolmen vuoden valmistajan laitetakuu. Tarjoamme kauttamme ostetuille tuotteille laitteen elinikäisen teknisen tuen.


Easee Home latausasema tukee lataustehoa aina 22kW saakka. Tällöin kuitenkin autosi sisälaturin teho tulee olla 22kW, ja kodista täytyy löytyä vähintään 3x35A pääsulakkeet. Yleensä sähköautoista löytyy 11kW sisälaturi, ja kodista 3x25A liittymä, jolloin latausta voi hyödyntää 11kW teholla. Easee latausasema tunnistaa ladattavan auton automaattisesti ja säätää lataustehoa sen mukaan. Voit siis ladata vaivattomasti samasta latausasemasta jokaista täyssähköä tai hybridiautoa, oli niiden maksimaalinen latausteho mitä vain. Mikäli et ole varma autosi lataustehosta, voit tarkistaa sen helposti latausgurustamme!

€790,00
Easee home latausasema pakkaus

Easee latausasema on saavuttanut suosionsa erityisesti seuraavista syystä:

Laitteeseen on onnistuttu niputtamaan käytännössä kaikki ominaisuudet, joita lataaja tarvitsee ilman että latausaseman hinta on kallis. Laite on latausasemien maailmassa tyylikästä designia ja sitä on saatavilla useissa väreissä. Easee Home on pienikokoinen ja käytännöllinen, joten sen pystyy asentamaan tyylikkäästi minne vain.

Norjalaisvalmistaja on onnistunut tekemään laitteesta myös helppokäyttöisen ja luotettavan. Elektroniikkatuotteissa on usein monia rikkoutuvia osia, mutta Easee latausasemat ovat toimivuudeltaan ja luotettavuudeltaan ehdotonta huippuluokkaa.

Tuote soveltuu jokaiselle autolle ja jokaiseen kotiin, sillä se voidaan asentaa 1-vaiheisena sekä 3-vaiheisena, lataustehon ollessa 1,4 kilowatista aina maksimissaan 22 kilowattiin.

Type-2 pistorasian avulla tuote soveltuu kaikkien autojen lataamiseen. Jos sinulla on Type-1 auto, niin voit hankkia Type-1 > Type-2 latauskaapelin.


Easee latausasema kotiin 22kw pakkauksessa

Easee Home kuormanhallinta

Easee Equalizer - asennusvideo (Easee YouTube)
Easee Equalizer on langaton kuormanhallintalaite, jonka avulla kuormanhallinta on helppo toteuttaa. Easee Equalizerin voi kytkeä suoraan uuteen HAN-portilliseen sähkömittariin. Tiedon voit kysyä ja varmistaa sähköyhtiöltäsi. Useat energiayhtiöt vaihdattavat energiamittareita vuonna 2023, joten voit tiedustella yhtiöltäsi onko vaihtoa näköpiirissä lähitulevaisuudessa.

Mikäli taloudessasi ei ole valmiina RJ12 tai RJ45 HAN-portilla varustettua sähkömittari, saat kuormanhallinnan käyttöösi Easee Kuormanhallinta-paketilla, johon sisältyy RJ12 portillinen energiamittari, Easee Equalizer sekä kaikki tarvittavat asennustarvikkeet.

Milloin kuormanhallintaa tulisi harkita? Vastauksen löydät artikkelistamme dynaamisesta kuormanhallinnasta. Lyhyesti: Jos talossasi on 3x25A pääsulake ja haluat ladata autoasi 11kW teholla, kuormanhallinta on aina suositeltu vaihtoehto. Voit arvioida kulutuspiikkejäsi ja kokonaiskulutustasi sähkölaskun avulla. Pääsulakkeen ollessa 3x35A kokoinen, kuormanhallinta tulee tarpeeseen jos sinulla on sähkölämmitys tai muita virtasyöppöjä, lataat useampaa autoa kerralla tai haluat ladata autoasi 22kW teholla.

Easee lataUsaseman asennus

Easee latausasema on helppo asennettava sähköasentajalle. Huomioithan että Suomessa kiinteän sähköauton latausaseman saa asentaa ainoastaan pätevöitynyt sähköasentaja. Asennuksen kesto latausasemalle on yleensä kohteesta riippuen noin 2-4 tuntia, kuormanhallinnan asentaminen tuo lisäaikaa keskimäärin 1-2 tuntia. Asentaja asentaa aseman Easeen omaa asennussovellusta käyttäen.


Mikäli sähkökeskukseen täytyy tehdä muutostöitä esimerkiksi uutta energiamittaria varten, voi lisätöitä aiheutua.


Kun tilaat latausaseman verkkokaupastamme, saat tilauksen jälkeen sähköpostiviestin jossa kysytään haluatko tarjouksen myös asennuksesta. Halutessasi voit vastata viestiin ja antaa meille lisätietoja. Asennuskumppanimme on sinuun yhteydessä asennustarjouksen tekemisestä. Suosituin vaihtoehto on tilata pelkkä latausasema verkkokaupasta, ja pyytää omatoimisesti tarjous asennuksista paikallisilta sähköliikkeiltä.

Easee Home - asennusvideo (Easee YouTube)

Easee tuotteet kuormanhallintaan:

Easee app ja Easee Cloud

Easee APP ja Easee Cloud ovat maksuttomia ominaisuuksia. Easeen sovelluksella hallitset latausta mistä vain, sekä saat tarvittavat raportit esimerkiksi työnantajallesi tai verottajalle. Easee Cloud on pilvipalvelu, jossa koostat latausasemasi raportit yhteen paikkaan tietokoneellasi.


Easee cloudista saat latausraportin

  • Latausraportti aina minuuttitasolta kuukausiraporttiin
  • Raportointi työnantajalle tai verottajalle
  • Helppo käyttää
  • Latausaseman etähallinta mistä vain
  • Lukitse kaapeli
  • Ajastus
  • Tehonsäätö
  • Kuormanhallinta

Esimerkkejä latausnopeuksista

AutomalliAkkukapasiteettiAuton laturin teho3,7kW (1x16A)11kW (3x16A)22kW (3x32A)50kW (DC-pikalataus)
Kia EV 677kWh11kW (3x16A)21h7h3,5h1h 32min
Tesla Model Y70kWh11kW (3x16A)19h6h3h1h 24min
Polestar 278kWh11kW (3x16A)21h7h3,5h1h 33min
Nissan Leaf, 201740kWh6,6kW (1x32A)11h3,5h2h48min
Hyundai Ioniq 572kWh11kW (3x16A)19h6,5h3h1h 26min
Skoda Enyaq IV 5050kWh11kW (3x16A)14h4,5h2h1h
Ford Mustang75kWh11kW (3x16A)21h7h3,5h1h 30min
Tesla Model 380kWh11kW (3x16A)21h7h3,5h1h 33min
BMW i337kWh11kW (3x16A)10h3,5h1,5h44min

Usein kysyttyä - easee home

Onko easee home latausasemaa kiinteällä kaapelilla?

Ei. Latauskaapeli on kuitenkin mahdollista lukita sovelluksen avulla, jolloin voit pitää sitä jatkuvasti kiinni laitteessa.

Onko easee sovellus ilmainen?

Kyllä, niin lataaminen kuin käyttäminenkin ovat ilmaisia.

Onko easee latausasemassa kuormanhallinta?

On. Easee Equalizer dynaaminen kuormanhallinta vaatii RJ12 tai RJ45 HAN-portin energiamittarista. Jos energiamittarissasi ei ole HAN-porttia, kuormanhallinta voidaan toteuttaa valikoimissamme olevalla Easee Kuormanhallinta-paketilla.

Soveltuuko easee kotiini?

Kyllä, Easee latausaseman voidaan asentaa jokaiseen kohteeseen.

Soveltuuko easee autoni lataukseen?

Kyllä, Easee Homella voit ladata mitä vain autoa.

Mikä on easee Equalizer?

Easee Equalizer on langaton kuormanhallinta, joka liitetään energiamittariin.

Mikä on easee cloud?

Easee Cloud on Easeen oma pilvipalvelu. Voit rekisteröidä latausasemasi palveluun ja hallita raportteja tai latausaseman käyttäjiä tietokoneeltasi käsin.

Voiko easee latausasemalla ladata kahta autoa?

Ei, Easee Homessa on yksi Type-2 pistorasia.

Mitä eroa on easee home ja easee charge latausasemalla?

Easee Charge asemat ovat taloyhtiökäyttöön suunniteltuja laitteita, joita voi kytkeä rajattomasti samaan sarjaan. Easee Home latausasemia on kytkettävissä enintään kolme kappaletta samaan sarjaan.